Gandesti pozitiv, sau negativ?

Gandesti pozitiv, sau negativ?

Numele
Când șeful sau un client vrea să vorbească cu mine, presupun instinctiv că dorește să discute o problemă sau să-mi transmită ceva negativ
Când experimentez dificultăți reale la muncă sau acasă, resimt negativismul și-n celelalte domenii ale vieții.
Când experimentez un eșec, tind să cred că perioada dificilă va fi una îndelungată. De exemplu dacă finanțarea nu a avut loc încă, presupun că proiectul nu este dorit.
Dacă echipa din care fac parte nu funcționează eficient, cred că există o soluție la problema identificată. De exemplu, nu lucrăm eficient pentru moment, dar dacă putem rezolva problema, vom fi mult mai productivi.
Când nu mi se încredințează o sarcină pe care chiar o doresc, tind să cred că nu dețin abilitățile specifice necesare actualmente și nu că nu aș fi capabil în general.
Când se întâmplă ceva care nu-mi place, tind să cred că acest lucru este o generalitate și va continua să mă deranjeze. De exemplu, dacăasistentul meu nu mi-a trimis actele pe care i le-a trimis șefului, consider că asistenții în general caută să demonstreze că sunt mai capabili decât supervizorii lor.
Când îmi îndeplinesc foarte bine o sarcină, cred că aceasta se datoreazătalentului și inteligenței mele în general și nu doar că suntabilitatîn acel domeniu specific.
Când primesc o răsplată, tind să cred că norocul a avut un rol mai important decât abilitățile și munca mea. De exemplu, dacă mi se cere să fiu vorbitorul cheie la o conferință, cred că toți ceilalți suntocupați.
Când vin cu o idee foarte bună, sunt surprins(ă) de creativitatea mea. Mă gândesc că este ziua mea norocoasă, nu ar trebui să mă obișnuiesc cu sentimentul.
Când se întâmplă ceva greșit la muncă, observ contribuția celor implicați în loc să gândesc că eu sunt incompetent(ă).
Când câștig un premiu/recunoștere/contract, cred că sunt mai bun(ă) decât competiția. De exemplu, dacă închei un contract bun luptând cu doi competitori puternici, atunci pur și simplu sunt mai bun(ă) decât ei.
Când echipa mea termină un proiect cu bine, eu, ca lider, tind să atribui succesul eforturilor și dedicării membrilor echipei și nu abilităților mele de conducere.
Când iau o decizie care se dovedește a fi de succes, atribui aceasta faptului că am expertiză în domeniu și am analizat foarte atent problema, și nu faptului că în general sunt bun(ă) în luarea deciziilor.
Când ating o țintă personală provocatoare pe termen lung, mă felicit și mă gândesc la abilitățile folosite în atingerea succesului.

Lasă un răspuns