PSM 16: Gelozia în cuplu

PSM 16: Gelozia în cuplu
/

Uneori gelozia se transformă în obsesie și o persoană se transformă într-un tiran care își tratează partenerul ca pe propria sa proprietate. Îl umilește, îl determină să caute întotdeauna explicații și îl obligă să trăiască cu frica de a-și înfuria partenerul gelos. Acest tip de viață pare cu adevărat neplăcut.S-ar putea să fiți geloși pe prieteni, rude și hobby-uri, s-ar putea să provocați o scenă sau să vă faceți partenerul să se simtă vinovat, dar este mult mai bine să aveți încredere în cei dragi.

PSM 14 Cuplurile puternice sărbătoresc împreună

PSM 14 Cuplurile puternice sărbătoresc împreună
/

Într-o familie fericită, cei doi sunt sincer fericiți unul pentru succesul celuilalt și tratează aceste realizări ca fiind sărbători, chiar dacă victoriile sunt nesemnificative.

PSM 8: Ce înseamnă cuplu împlinit în România?

PSM 8: Ce înseamnă cuplu împlinit în România?
/

Vei putea urmări ce înseamnă un cuplu împlinit în România de astăzi, potrivit unui studiu realizat de mindeducation.ro

👉 Care sunt cele 3 teme majore care descriu fericirea în doi

👉 Care sunt cele 5 competențe cheie ale cuplurilor împlinite

PSM 9: Prezența viitorului

PSM 9: Prezența viitorului
/

Într-o relație sănătoasă, partenerii se confruntă cu viitorul fără teamă și sunt de fapt încântați de asta. Dacă nu vă puteți planifica viitorul împreună, toate încercările provoacă anxietate și nu puteți discuta nimic fără să vă certați, nu aveți încredere unul în celălalt. Și acest tip de relație nu are viitor. Este doar o chestiune de timp până când se întâmplă ceva pentru a rupe relația.

PSM 10: Promisiuni “pe bune”

PSM 10: Promisiuni "pe bune"
/

Într-o relație sănătoasă, oamenii se simt în siguranță și au încredere unul în celălalt. Dar mai putem vorbi despre încredere dacă își uită reciproc promisiunile și cererile? Cum ne putem baza pe acest tip de persoană?Este crucial să respecți sentimentele și dorințele partenerului tău și să nu faci promisiuni pe care nu le poți ține!

PSM 11: Controlul în relații

PSM 11: Controlul în relații
/

În relațiile sănătoase, partenerii nu cultivă dorința maniacă de a controla viața partenerului și nu își impun opiniile asupra lui. Acest comportament ar putea fi confundat cu grija, dar adevăratul motiv este că vor să controleze totul. Fiecare partener are limitele și hobby-urile sale personale și de aceea cei doi sunt interesați unul de celălalt.

PSM 12: Gestionarea programelor diferite

PSM 12: Gestionarea programelor diferite
/

În acest episod vorbim despre:

👉 Efectele muncii de acasă asupra relației

👉Sincronizarea programelor de lucru în cuplu

👉Efectul somnului asupra relației

👉Calitatea timpului împreună

Dacă aveți propriile obiceiuri și nu puteți găsi un compromis sau pur și simplu nu doriți să faceți un efort, nu putem numi acest tip de viață unul armonios. Oamenii care se respectă vor găsi întotdeauna echilibru, astfel încât să se poată simți amândoi confortabil.

PSM 13: Viața ca o dramă

PSM 13: Viața ca o dramă
/

Viața ta nu poate fi liniștită și confortabilă dacă nici măcar nu ai șansa să vorbești cu partenerul tău, dacă trebuie întotdeauna să ghicești ce se întâmplă și dacă nu știi care dintre acțiunile tale va provoca lacrimi și tăcere.Acest comportament este un tip de manipulare. Oamenii care se iubesc nu folosesc aceste metode și nu își păstrează niciodată sentimentele în secret.