fbpx
ADN-ul unui antreprenor

Vreau să te întreb: cum arată un adevărat antreprenor pe interior? Fie că  este să acceptăm statisticile care ne spun că 8 din 10 antreprenori care încep o afacere dau greș în primele 18 luni, fie că mergem pe ideea că 9 din 10 startup-uri se închid, înțelegem că ceea ce se întâmplă în exterior este doar rezultatul unei realități interioare. Asta pentru că problemele lovesc pe toți, dar unii reușesc să se ridice. Ce-i face să se ridice? Astăzi vreau să te provoc să te uiți în interiorul tău în timp ce vei găsi mai jos 9 caracteristici interne ale antreprenorilor de succes.

  1. Antreprenorii de succes iubesc problemele

Ei trăiesc din probleme și caută oportunități. Pentru că fiecare problemă prezice cine suntem, antreprenorii văd problemele ca pe niște mesaje, în special problemele care se repetă. Antreprenorii, ca și oamenii de succes îți vor spune că au învățat din problemele lor (chiar și din afacerile ratate) mai mult decât din orice altceva. Astfel, ei au aflat că problemele sunt rezolvabile atâta timp cât…

2. …Au o dorință puternică de a câștiga

Acesta este paradoxul antreprenorului care reușește: deși vede problemele ca pe niște oportunități, el nu acceptă să fie un „looser”. Majoritatea oamenilor se obișnuiesc să piardă. Ei au ținte mari, dar obiceiuri mici. Antreprenorul care merge mai departe nu se obișnuiește, el se schimbă. O mare diferență!

3. Antreprenorii de succes sunt primii care prind oportunitățile

Ei nu așteaptă să fie motivați din afară, ci se automotivează. În timp ce mulți oameni doar „se încălzesc” așteptând momentul potrivit să intre în joc, antreprenorii folosesc oportunitățile la timpul lor. Când trebuie să învață învață, iar când trebuie să riște, riscă. Întrebarea este „când știi care este momentul pentru fiecare din cele două?”. Cu cât începi mai devreme să crești, cu atât mai repede vei fi pregătit să riști. Este adevărat că uneori înveți doar când riști, dar învățarea este mai mult un proces, decât un eveniment.

4. Antreprenorii de succes muncesc mai mult

Ei sunt intenționați în fiecare zi, pentru că știu că tot ce este bun este la deal. Aici aș vrea să atrag atenția. Majoritatea oamenilor pe care îi cunosc lucrează din greu. Un atreprenor se diferențiază de aceștia prin faptul că lucrează inteligent: el lucrează mai mult pe interior, la dezvoltarea gândirii sale și apoi își dezvoltă abilitățile de relaționare, înconjurându-se cu oameni care-l completează. Așadar, ECHIPA!

5. O problemă a antreprenorilor este că nu le place să învețe de la alții și nici să conducă

Asta se întâmplă, pentru că nu le place să aștepte. Și totuși, dacă nu înveți de la alții, va trebui să faci tu toate greșelile. În sine, o mare greșeală, pentru că nu ai timp să le faci pe toate.

6. Antreprenorii au ceva să-și dovedească

Ei știu să facă diferența dintre „cred” și „știu”. Pentru asta, sunt dispuși să-și pună semnătura pe ceea ce fac, adică să-și asume responsabilitatea.

7. Ei prețuiesc oportunitatea, mai mult decât confortul

Bill Gates spunea că succesul este cel mai slab profesor, pentru că el ne învață că niciodată nu vei da greș. Aceasta este o minciună, minciuna confortului. Deși se bucură de realizările lor, pentru că nu fac un scop din ele, ei sunt capabili să meargă mai departe, pentru destinul pentru care au fost creați.

8. Ei perseverează

Adversitatea este cea care-i separă pe oamenii de succes, de ceilalți. Perseverența însă nu înseamnă să faci mereu același lucru, ci să înveți să te adaptezi, păstrându-ți ținta.

9. Când alții renunță, ei sunt creativi

Problemele sunt clopoțeii creativității. Crezând că vei găsi o cale, ești deja pe traseul reușitei. Dar amintește-ți creativitatea vine din interior, unde îți găsești cele 3 daruri primite de la naștere: liberul arbitru, legile/principiile universale, cele 4 inteligențe.

Tu ce fel de antreprenor ești?

Lasă un răspuns

Alin Ispas © Toate drepturile rezervate

error: Content is protected !!
0

Your Cart