fbpx
5 principii pe care fiecare antreprenor trebuie sa le stapâneasca

De curând am ascultat o ședință de mentoring cu John Maxwel despre cele 5 princiipii ale fiecărui antreprenor de succes, și am vrut să ți le spun și ție.

  1. Practică răbdarea!

Este mai greu decât crezi și ia mai mult decât ai gândit. Iată 3 domenii în care este nevoie să manifești răbdare:

  • Tu însuți

Fii cel mai bun prieten al tău! Ai grijă la dialogul intern. Deși gândirea pozitivă nu este suficientă în ea însăși, ea poate realiza mult mai mult decât gândirea negativă. Pentru a putea vorbi pozitiv cu tine însuți, este nevoie să-ți extragi valoarea nu din ceea ce produci, ci din ceea ce devii. Încearcă să nu construiești o afacere, ci o viață pe care să o poți „vinde” și altora. Așteaptă-te la 8-10 eșecuri pentru un succes! Construiește reziliența, folosindu-te de acest test. Iar dacă vrei un program personalizat de dezvoltare a rezilienței, solicită aici o ședință telefonică gratuită. Ca un mic sfat, după fiecare eșec, permite-ți să ai un timp de respiro în care să te refaci. Folosește acest timp în gândire reflectivă, dar și pentru a te repoziționa! Ai nevoie de această abilitate de a înțelege că va mai dura până vei reuși.

  • Procesul

Cea mai comună greșeală a antreprenorilor sau a celor care-i susțin, este să-și pună întrebarea: „Cât mai durează?” Aceasta este boala destinației și ucide elanul. În loc de aceasta, ar fi mai bine să te întrebi: „Cât de departe pot ajunge?” Când îți pui această întrebare, ești ca într-un experiment, o întrecere cu tine însuți.

  • Echipa

Așteptările pun temelia încrederii. Când o echipă nu mai are așteptări de la lider, nu mai poate exista încredere. Iar încrederea se stabilește atunci când îți iei timp să fii clar cu privire la așteptările tale de la ei. Stabilește regula celor 5 lucruri pe care trebuie să le faceți zi de zi pentru a avea succes.

    2.  Practică disciplina!

Antreprenoriatul înseamnă libertate doar dacă știi să fii disciplinat. Disciplina înseamnă pasiune și priorități. Pasiunea te va ajuta să te focusezi pe acele priorități care te reprezintă, iar prioritățile îți oferă și mai multă pasiune. Dacă pasiunea a dispărut, verifică-ți prioritățile! Învață să-ți hrănești „focusul” și să-ți înfometezi  elementele care te distrag.

Din nou, regula celor 5: care sunt acele 5 lucruri pe care trebuie să le fac zilnic în afacerea mea pentru a trece de la unde sunt la unde vreau să ajung? Este nevoie să cunoști valoarea monetară a timpului tău și să te concentrezi pe acele lucruri care-ți aduc cea mai mare răsplată (pe termen lung). Nu uita, consistența se multiplică! Este extrem de important să-ți cunoști numerele și să înțelegi că în viață există anotimpuri. Disciplina te pregătește pentru fiecare din ele.

     3. Învață să vinzi!

Marketingul este 90% format din a cunoaște oamenii. Oprește-te din a vinde și începe să îmbogățești viața altora. Doar când știu că le îmbogățești viața, oamenii vor deveni clienții tăi. Ca regulă de bază, fii convins de ceea ce le vinzi altora. Odată ce ești convins de valoarea „produsului” tău, caută terenul comun. Gândește-te care sunt cele 3 lucruri de care oamenii pe care îi servești sunt pasionați.  Învață să răspunzi la întrebările pe care ei le adresează! Nu le aduce ceva la care ei nu se gândesc.

    4. Dezvoltă-te zilnic!

Singura garanție că ziua de mâine va fi mai bună ca astăzi, este când crești. Iată care ar fi regula de 5 pentru dezvoltare:

  • Învață
  • Prioritizează
  • Aplică
  • Evaluează
  • Împărtășește cu alții

     5. Învață să conduci!

Fundamentul conducerii este dragostea. Prețuiește oamenii, crede în ei, iubește necondiționat (știu că mai ales ultima sună cam idealist, dar chiar cred în ea).

Leadershipul înseamnă acțiune, nu vorbe. Iar cea mai bună acțiunea este „leadershift”, schimbarea de la conexiune la provocare. Nu este suficient doar să te placă oamenii tăi, ci trebuie să se și simtă provocați să crească.

Îți doresc succes în aplicarea celor 5 principii. Scrie-ne un comentariu despre principiile tale.

Lasă un răspuns

Alin Ispas © Toate drepturile rezervate

error: Content is protected !!
0

Your Cart