fbpx
Gândirea comună

Gândirea comună ne face să fim mulțumiți cu ceea ce suntem. Dar dacă un lider vrea să crească, trebuie să se schimbe. Și pentru a se schimba, trebuie să-și schimbe gândirea. Oamenii de succes au în comun un lucru foarte important: modul în care gândesc. Și vestea bună este că aceasta se poate învăța. După cum spune John Maxwell, o persoană care știe cum, va avea o slujbă, dar o persoană care știe de ce, va fi șef. Pentru că nu este suficient să faci ceea ce ți se cere. Trebuie să ajungi să-ți ceri ceea ce faci. Un lider care gândește face lucrurile să se întâmple, pentru că nu este mulțumit să ajungă unde și-a propus doar pentru a se întoarce de unde a plecat. De fapt, toți inventatorii au plecat de la o nemulțumire cu ceea ce aveau. Pentru că lumea să împarte în trei categorii, în funcție de modul în care oamenii gândesc:

– Oamenii care doar folosesc ceea ce au.
– Oamenii care se folosesc de ceea ce au, pentru a avea mai mult.
– Oamenii care se folosesc de ceea ce au ei și de ceea ce au primit de la ceilalți, pentru a crea altceva mai bun.

Oamenii din prima categorie, nu gândesc într-un mod constructiv. Cei din a doua categorie, gândesc doar pentru ei, și devin exclusiviști. Cei din a treia categorie, fac lumea mai bună, și se simt împliniți cu asta.

Paradoxul este că oamenii care nu se angajează din obicei într-o gândire constructivă, consideră că acest lucru este ușor. Albert Einstein spunea însă că “a gândi este o muncă grea; deaceea, mulți oameni nu fac asta.” Procesul gândirii constructive este ca extragerea aurului dintr-o mină. Este un proces dificil, dar așa cum spunea Napoleon Hill: “ S-a extras mai mult aur din gândurile oamenilor, decât din pământ.”

Deoarece gândirea este o disciplină, iată câteva sfaturi pentru a-ți cultiva gândirea constructivă:
IA-ȚI TIMP SĂ GÂNDEȘTI
Analizează regulat viața ta cu trei întrebări:

– Ce am făcut bine?
– Ce am făcut greșit?
– Cum pot îmbunătăți ceea ce am făcut bine?
Poate vei vrea să pui deoparte un timp de gândire în fiecare zi, săptămână, lună și an. Pentru că viața nereflectată, nu merită trăită!

EXPUNE-TE LA MATERIALE DE CALITATE
S-a descoperit că după 14 minute de urmărit știri negative, crește anxietatea, tristețea și îngrijorarea. Deaceea este important să citești, să urmărești materiale audio-video care te dezvoltă, ajutându-te să gândești creativ și constructiv. Fă-ți o regulă din a nu permite minții tale să se ocupe de orice o împiedică să se dezvolte!

ÎNCONJOARĂ-TE CU GÂNDITORI DE CALITATE
Nu toată lumea vrea să gândească într-un mod creativ-constructiv. Nicio problemă! Un lider trebuie să aprecieze pe toți și să fie amabil cu toți, însă persoanele din cercul său intim trebuie să fie buni gânditori, oameni care se dezvoltă. Rezervă-ți timp în fiecare zi să cultivi relația cu astfel de oameni. Pe termen lung, se va dovedi o investiție de mare succes. Pentru că prin acești oameni poți influența lumea în bine.

FOLOSEȘTE IMAGINAȚIA

Imaginația este acel moment de visare, în care permitem gândurile să se adune, creând avânt intelectual. Doar din acest avânt putem fi siguri că ne vom simți suficient de inspirați pentru a trece la acțiune.

ÎMPĂRTĂȘEȘTE IDEEA
Nu gândi singur. Transmite și altora gândurile tale, în special celor care-ți împărtășesc modul de gândire. Fă-ți un obicei din a vorbi despre ideile tale pentru că:
Oamenii mici vorbesc despre alții
Oamenii mediocri vorbesc despre fapte/evenimente
Oamenii de succes împărtășesc idei

ACȚIONEAZĂ

Durata de viață a unei idei fiind foarte scurtă, este extrem de important să faci două lucruri:
Capturează cât mai multe idei. Cea mai des întâlnită minciună, este cea pe care ne-o spunem nouă înșine: Am să-mi aduc amine! Nu, n-o să-ți amintești toate ideile care-ți vin în minte dacă nu le scri. Fă-ți obiceiul să notezi orice idee îți fulgeră gândirea, și revino asupra ei. Dacă te gândești că acesta este un proces anevoios, amintește-ți: dacă vrei să ai mâine ceea ce cei mai mulți nu au, fă azi ceea ce cei mai mulți nu fac!

Pune în aplicare ideile. Aproape pentru fiecare idee aplicată, se va găsi cineva care să spună: “Și eu m-am gândit la asta.” Foarte chinuitor acest gând! Tu cum gândești? Află aici cum îți poți îmbunătăți gândirea!

Lasă un răspuns

Alin Ispas © Toate drepturile rezervate

error: Content is protected !!
0

Your Cart