fbpx
O formulă simplă a succesului în leadership: cei 4 stâlpi (IV)

Al patrulea stalp al succesului in leadership are de-a face cu a avea nervi tari. Acesti lideri manifesta rezilienta in urma situatiilor dificile. Ei persevereaza in fata obstacolelor, inving provocarile si administreaza bine presiunea. Ei eu un aer de incredere ca totul se va termina cu bine. Cum se poate ajunge aici? Abilitatile Inteligentei Emotionale legate de acest al patrulea stalp sunt: cunoasterea de sine, toleranta la stres si controlul impulsului. 

Mai întai, ei inteleg ca principala diferenta dintre oamenii de succes si cei ce rateaza, este cum percep si cum raspund ei in fata esecului. 

In al doilea rand, ei dau o noua definitie atat esecului cat si succesului. Una din cele mai mari probleme pe care le au oamenii cu esecul este ca ei generalizeaza un eveniment izolat si se eticheteaza in functie de el. In loc de asta, ei ar trebui sa pastreze imaginea de ansamblu pentru ca: perspectiva le da perseverenta, perseverenta aduce longevitate si longevitatea le amplifica oportunitatile de succes. 

In al treilea rand, ei inteleg ca daca au esuat nu inseamna ca ei insisi sunt un esec. Ei resping respingerea, vad esecul ca pe ceva temporar, privesc esecul ca pe un incident izolat, au asteptari realiste, se concentreaza pe punctele tari, revin la pozitia initiala si isi schimba abordarea dupa cum e cazul. 

In al patrulea rand, ei realizeaza ca indiferent ce li se intampla, esecul este o chestiune interna. Asa cum spune Tim Gallway, inainte de a castiga in afara trebuie sa castigam jocul interior. Fiecare circumstanta a vietii are un joc interior pe care suntem chemati sa-l jucam zi de zi. 

Vestea buna este ca trecutul nu trebuie sa te conditioneze. Imbunatatindu-ti gradul de constientizare, poti sa-i imbunatatesti rezultatele si sa nu mai repeti automat aceleasi tipare hranite de convingerile limitatoare.

Lasă un răspuns

Alin Ispas © Toate drepturile rezervate

error: Content is protected !!
0

Your Cart