Liderii Care Contează: Cum Sa Influențezi, în Mai Puțin De Un Minut?

Articole recente

Te salut din nou! Azi vreau să-ți scriu despre o regulă simplă, despre care vorbeste Maxwell: în primele 30 de secunde ale unei conversații, spune ceva încurajator. Cum îți sună?

Cred că nu au trecut 30 de secunde, așa că vreau să-ți spun că am încredere în tine. Nu te cunosc, dar știu că nu ai apărut la întâmplare pe lume. Ești unic și ai o misiune specială. Care este aceasta, rămâne să îmi spui tu, după ce o descoperi.
Vezi tu, noi oamenii avem și problema asta: credem că doar ceilalți sunt egoiști. Această presupunere ne face să considerăm că am facut destule gesturi drăguțe față de alții, că am spus suficiente cuvinte de încurajare, că am observat suficient valoarea altora. Azi pot lua o pauză. Și-așa mă simt cam luat pe sus de serviciu, nici acasă nu-mi merge treaba tocmai bine…Deci, ce mai aștepți? E rândul tău să-mi spui ceva de bine. Cât despre mine, voi aștepta ca energia ta bună să vină și la mine.
Îți pare comun scenariul ăsta? Toți ne permitem să mai luăm o pauză de la a lua inițiativa în a spune ceva pozitiv. Pentru unii, această pauză este deja un mod de viață.
Chiar așa! Cum îți începi conversațiile? Spui banalul “ce mai faci” și nici măcar nu reacționezi când ți se spune: “bine”?
Când întâlnesc pe cineva, majoritatea oamenilor caută moduri ca ei să se simtă bine. Cheia pentru regula de 30 de secunde este să inversezi acest obicei. Când iei contact cu cineva, în loc să te concentrezi pe tine, caută moduri de a-i face pe ei să arate bine.
Oamenii de impact iși fac timp înaintea unei întâlniri să se gândească la ce-ar putea spune ca să încurajeze pe alții. Fie le mulțumesc pentru ceea ce au făcut pentru ei, fie le vorbesc altora despre realizările lor, fie îi laudă pentru o calitate personală, fie îi complimentează pentru cum arată. Iată lucrurile de care să ții cont când te intalnești cu cineva:
1. Regula de 30 le arată oamenilor atenție, apreciere si îi afirmă. În alte cuvinte, în primele 30 de secunde îndreaptă-ți atenția asupra altora și apreciază-i într-un fel sau altul.
2. Regula de 30 le dă energie oamenilor. Într-un studiu efectuat de psihologul Henry H. Goddard pentru a măsura nivelul de energie al copiilor, s-a descoperit că un cuvânt de laudă ridică energia copiilor atunci când sunt obosiți. Când erau criticați, ergograful (aparatul pe care l-a folosit) a arătat că energia lor a scăzut. Care este mediul pe care-l creezi în jurul tău?
3. Regula de 30 motivează. Motivația îi ajută pe oamenii care știu ce ar trebui să facă, să treacă la acțiune. Motivația îi ajută pe oamenii care știu ce angajament să facă, să-l facă. Motivația ajută oamenii care știu ce obicei să întrerupă, să-l întrerupă. Motivația ajută oamenii care știu ce drum să apuce, să-l apuce.
Iar partea cea mai frumoasă este că atunci când îi încurajezi pe alții, asta te ajută pe tine.
Amintește-ți! Cei care ne adaugă, ne atrag. Cei care ne iau, ne fac să ne retragem. Tu din ce categorie ești?

Lasă un răspuns

  • CONTACT
  • contact@alinispas.ro
  • București, România
  • 0727244898

Alin Ispas © Toate drepturile rezervate

0

Your Cart