Liderii Care Contează-Cum Sa Câștigi Pe Plan Personal?

Articole recente

Cu doi ani în urmă am citit biografia lui Jeff Bezos, scrisă de Brad Stone. Am încercat să-mi imaginez cum ar fi să lucrez pentru Amazon, acum, când cunosc mai mult din cultura acestui gigant online. Mă preocupă rezolvarea conflictului dintre client și angajat, pe care Amazon l-a adăugat culturii sale. Nu este vorba despre un conflict deschis, nici măcar unul conștient. Dar felul în care Bezos ințelege misiunea companiei sale, de a pune clientul pe primul loc, lovește în angajații săi. In timp ce experți în leadership la nivel mondial precum Maxwell și Simon Sinek sau chiar companii rivale precum Google susțin că doar un angajat bine îngrijit va atrage un client mulțumit, pentru Amazon nu există conceptul de echilibru între muncă și viața personală. Te las să descoperi singur paradoxul Amazon, cum aleg să îl numesc, cumpărând cartea de aici.

Când vorbim de echilibrul între viața personală și cea profesională, vreau să te gandești nu la timpul tău liber și la distracție: călătorii, timp cu prietenii în Starbucks sau pe Facebook. Un lider care contează știe că viața personală stă la baza reușitei în viață, prin conceptul dezvoltării caracterului. Unii o numesc dezvoltare personală.
Liderii lucrează cu oameni. Pare evident, nu? Ei bine, majoritatea “șefilor”, a “directorilor”, a “președinților” uită asta. Ei inclină mai mult balanța către sistem si instituții decât către oameni, care sunt cel mai mare bun al unei organizații. Dar asta este o alta discuție…În orice caz, pentru a lucra bine cu oamenii, liderii care contează înțeleg nevoia de a lucra mai intâi cu ei inșiși. De ce? Pentru simplul fapt că echipele care nu câștigă, ies din joc. Și primul care pleacă este antrenorul. Așa că, dacă vrei să câștigi cu oamenii, este nevoie să câștigi mai intâi cu tine.
Începe cu tine
Așa cum spunea William James, numit de unii primul psiholog american, “Iadul (n.a. despre care vorbesc unii teologi) nu este mai rău decât iadul pe care-l creăm pentru noi înșine în lumea asta, prin formarea caracterului într-un mod greșit.” Dacă nu îți formezi un caracter câștigător, vei pierde lupta și cu alții.
Trăim în cultura fericirii. Totuși, nu poți să fii fericit fără să fii sănătos. În loc să te concentrezi pe eliminarea emoțiilor negative, noua generație de cercetări a îndepărtat focusul de la analiza mizeriei la înțelegerea bunăstării. Noile descoperiri arată că nu poți să fii fericit doar pentru că nu suferi de depresie, stres sau anxietate. Pentru asta este nevoie de sănătate. Iar sănătatea înseamnă mai mult decât să nu fii bolnav. Sănătatea emoțională este mai mult decât absența emoțiilor disfuncționale. Ea stă la baza procesului de a câștiga împreună cu alții.
Așa cum spunea Harry Firestone, “Scoți ce-i mai bun din alții când dai ce-i mai bun în tine.” Pentru asta este nevoie să fii la un alt nivel decât cei pe care vrei să-i ajuți. Unul superior! Concluzia? Dacă nu câștigi pentru tine, nu poți câștiga nici cu alții. Vestea bună este că dorința de a câștiga împreună cu alții te poate ajuta să devii un câștigător.
Cum să fii un câștigător
A câștiga se reduce la un singur lucru: valoarea ta. Câștigătorii sunt valoroși. Dincolo de a fii plini de incredere, amabili, stabili și generoși, câștigătorii sunt valoroși. Asta n-o spun pentru a accentua performanța. Poți face performanță și fără să-ți înțelegi complet valoarea. Vorbesc despre primul pas în procesul câștigării luptei pe plan personal: înțelegerea și asumarea valorii personale, adică atunci când ești sigur cu ceea ce ești.
Primul pas este să-ți recunoști valoarea. O bancnotă șifonată sau murdărită are aceeași valoare. Pentru a fi un lider care contează, ai nevoie sa înțelegi în primul rând că omul, adică și tu, este valoros. (punct) Asta pentru că nu a apărut la voia întâmplării, ci Dumnezeu l-a creat cu un scop.
Al doilea pas este să-ți accepți valoarea. O persoană blocată nu-și acceptă valoarea. Termentul “acceptare” vine din latinescul ad capere, care înseamnă ” a lua cu tine”. Altfel, pentru a accepta pe alții este nevoie să te accepți pe tine. Știu că știi asta, se tot vorbeste. Dar, nu-i așa că e greu să te accepți cu tot cu eșecuri? Chiar asa! Ai probleme în a vorbi despre eșecurile tale? Atunci ai nevoie să înțelegi despre ce vorbesc aici.
Pasul trei este amplificarea valorii. Citește extensiv. Alătură-te grupurilor de oameni care vor mai mult de la ei. Urmarește materiale video. DAR…toate astea nu au valoare dacă nu investești în alții. Doar asta te va face mai valoros, pentru că valoarea liderului care contează se vede în impactul asupra oamenilor.
Rezolvă cât mai multe probleme și ai să vezi că valoarea ta va crește.
Ultimul pas este să crezi în valoarea ta. Dacă ar fi să ceri o sumă pentru caracterul tău, cât de mare ar fi? Cam cât crezi ca ai putea cere și să fii totuși rezonabil? Chuck Wepner nu a înțeles asta, s-a vândut prea ieftin. Și când Silvester Stalone, un autor tânăr care se lupta pentru supraviețuire a scris scenariul pentru filmul Rocky, care a plecat de la meciul dintre Wepner si Muhamad Ali, studioul i-a facut lui Wepner o ofertă: fie alege 70.000 $ fie 1% din vanzari. Wepner a ales prima opțiune și a pierdut 8 milioane $. Atat a reprezentat 1% dupa ce filmul s-a bucurat de un succes enorm.
Amintește-ți: relațiile tale pot fi la fel de sănătoase pe cât ești tu de sănătos. Ce poți face pentru a-ți amplifica valoarea în beneficiul altora?

Aleg sa incep aceasta serie de 25 de articole scurte cu Jeff Bezos si povestea Amazon pentru ca exista un punct comun, cel putin, intre programul Liderii Care Conteaza si Bezos: gandirea pe termen lung. Daca Amazon este astazi ceea ce este, se datoreaza efortului fondatorului sau de a gandi de la bun inceput dincolo de prezent sau de viitorul apropiat. Asa ca te invit sa dai atentie fiecareia din cele 25 de parti ale acestei calatorii spre centrul mentalitatii unui lider care chiar conteaza.

Cand vorbim de echilibrul intre viata personala si cea profesionala, vreau sa te gandesti nu la timpul tau liber si la distractie: calatorii, timp cu prietenii in Starbucks sau pe Facebook. Un lider care conteaza stie ca viata personala sta la baza reusitei in viata prin conceptul dezvoltarii caracterului. Unii o numesc dezvoltare personala. Noi, in Academia de Leadership o numit diferit, si poti urmari acest video pentru a intelege de ce.

Liderii lucreaza cu oameni. Pare evident, nu? Ei bine, majoritatea “sefilor”, a “directorilor”, a “presedintilor” uita asta. Ei inclina mai mult balanta catre sistem si institutii decat catre oameni, care sunt cel mai mare bun al unei organizatii. Dar asta este o alta discutie…In orice caz, pentru a lucra bine cu oamenii, liderii care conteaza inteleg nevoia de a lucra mai intai cu ei insisi. De ce? Pentru simplul fapt ca echipele care nu castiga, ies din joc. Si primul care pleaca este antrenorul. Asa ca, daca vrei sa castigi cu oamenii, este nevoie sa castigi mai intai cu tine.

Incepe cu tine

Asa cum spunea William James, numit de unii primul psiholog american, “Iadul (n.a. despre care vorbesc unii teologi) nu este mai rau decat iadul pe care-l cream pentru noi insine in lumea asta prin formarea caracterului intr-un mod gresit.” Daca nu iti formezi un caracter castigator, vei pierde lupta si cu altii.

Traim in cultura fericirii. Totusi, nu poti sa fii fericit fara sa fii sanatos. In loc sa te concentrezi pe eliminarea emotiilor negative, noua generatie de cercetari a indepartat focusul de la analiza mizeriei la intelegerea bunastarii. Noile descoperiri arata ca nu poti sa fii fericit doar pentru ca nu suferi de depresie, stres sau anxietate. Pentru asta este nevoie de sanatate. Iar sanatatea inseamna mai mult decat sa nu fii bolnav. Pentru ca in Academia de Leadership ne ocupam de sanatatea emotionala, aceasta este mai mai mult decat absenta emotiilor disfunctionale. Ea sta la baza procesului de a castiga impreuna cu altii.

Asa cum spunea Harry Firestone, “Scoti ce-i mai bun din altii cand dai ce-i mai bun in tine.” Pentru asta, este nevoie sa fii la un alt nivel decat cei pe care vrei sa-i ajuti. Unul superior! Concluzia? Daca nu castigi pentru tine, nu poti castiga nici cu altii. Vestea buna este ca dorinta de a castiga impreuna cu altii te poate ajuta sa devii un castigator.

Cum sa fii un castigator

A castiga se reduce la un singur lucru: valoarea ta. Castigatorii sunt valorosi. Dincolo de a fii plin de incredere, amabil, stabil si generos, castigatorii sunt valorosi. Asta n-o spun pentru a accentua performanta. Poti face performanta si fara sa-ti intelegi complet valoarea. Vorbesc despre primul pas in procesul castigarii luptei pe plan personal: intelegerea si asumarea valorii personale, adica atunci cand esti sigur cu ceea ce esti.

Primul pas este sa-ti recunosti valoarea. O bancnota sifonata sau murdarita are aceeasi valoare. Pentru a fi un lider care conteaza, asta ai nevoie sa intelegi in primul rand: omul, adica si tu, este valoros. (punct) Asta pentru ca nu a aparut la voia intamplarii, ci Dumnezeu l-a creat cu un scop.

Al doilea pas este sa-ti accepti valoarea. O persoana blocata nu-si accepta valoarea. Termentul “acceptare” vine din latinescul ad capere, care inseamna ” a lua cu tine”. Simplu spus, pentru a accepta pe altii este nevoie sa te accepti pe tine. Stiu ca stii asta, se tot vorbeste. Dar, nu-i asa ca e greu sa te accepti cu tot cu esecuri? Chiar asa? Ai probleme in a vorbi despre esecurile tale? Atunci ai nevoie sa intelegi despre ce vorbesc aici.

Pasul trei este amplificarea valorii. Citeste extensiv. Alatura-te grupurilor de oameni care vor mai mult de la ei. Urmareste materiale video. DAR…toate asteaa nu au valoare daca nu investesti in altii. Doar astate va face mai valoros, pentru ca valoarea liderului care conteaza se vede in impactul asupra oamenilor.

Rezolva cat mai multe probleme si ai sa vezi ca valoarea ta va creste.

Ultimul pas este sa crezi in valoarea ta. Daca ar fi sa ceri o suma pentru caracterul tau, cat de mare ar fi asta? Cam cat crezi ca ai putea cere si sa fii totusi rezonabil? Chuck Wepner nu a inteles asta, s-a vandut prea ieftin. Si cand Silvester Stalone, un autor tanar care se lupta pentru supravietuire a scris scenariul pentru filmul Rocky, care a plecat de la meciul dintre Wepner si Muhamad Ali, studioul i-a facut lui Wepner o oferta: fie alege 70.000 $ fie 1% din vanzari. Wepner a ales prima optiune si a pierdut 8 milioane $. Atat a reprezentat 1% dupa ce filmul s-a bucurat de un succes enorm.

Aminteste-ti: relatiile tale poti fi la fel de sanatoase pe cat esti tu de sanatos. Ce poti face pentru a-ti amplifica valoarea in beneficiul altora?

Lasă un răspuns

  • CONTACT
  • contact@alinispas.ro
  • București, România
  • 0727244898

Alin Ispas © Toate drepturile rezervate

0

Your Cart